tiistai 21. huhtikuuta 2020

Rakenna talo: Käyttäen vain Maxisin valmiita huoneita

Pitkästä aikaa rakennushaasteen vuoro! Tämänkin näin jonkun joskus tekevän Youtuben puolella ja innostuin sitten itsekin kokeilemaan :)


Elikkäs, tämän haasteen idea on rakentaa talo käyttäen vain maxisin valmiita huoneita. Säännöt ovat seuraavanlaiset:
- Huoneista ei saa poistaa esineitä.
- Huoneisiin ei saa lisätä esineitä.
- Esineiden paikkoja saa muuttaa.
- Ovien ja ikkunoiden paikkoja saa muuttaa.
- Taloon saa rakentaa itse käytäviä ja portaikkoja.
- Seinä ja lattiamateriaaleja saa muuttaa.
- Nauti rakentamisesta!

Katsotaanpas mitä minä sain aikaiseksi :D

Etuovi.com :D

Tämä huone oli tyyliin ainoa eteinen tai edes eteisen tapainen jonka löysin! Vuodenajat lisärin mukana tullut. Huoneen molemmilla puolilla ovet, toisesta kodinhoitohuoneeseen ja toisesta kylpyhuoneeseen.

Kodinhoitohuone, ei mitään erikoista täällä.

Toisen oven takana se kylppäri, ei täälläkään mitään erikoista.

Eteisestä päästään käytävään, josta pääsemme kahteen suuntaan.
Käännytään ensin oikealle ja keittiöhän sieltä pilkistääkin. Mennään sinne!

Tämä keittiö on mun mielestä ihan peruspelin mukana tullut. En meinannut löytää mitään kohtuullisen neutraalia keittiötä mistä pidin, joten valitsin tämän. Tykkään ihan hirmusti tuosta saareke systeemistä mihin uuni on upotettu. Mutta tuolta kaariovesta pääsemmekin jatkamaan seuraavaan huoneeseen, eli ruokailutilaan.




Maanläheinen, aika basic, ruokailutila. Ovet takapihalle löytyy sekä simeille että lemmikeille. Takapihalle ei mennä kuitenkaan vielä, peruutetaan hieman ja mennään olohuoneen puolelle. Senhän me löydämme käytävän toiselta puolelta.


Tässä olohuone. Lemmikkilisärin mukana tullut tämä, ja tämän huoneen kanssa jouduin aikalailla muuttaa huonekalujen järjestystä. Nurkan takana pilkistävät portaat, mutta emme vielä mene sinne. Vaaleasta ovesta pääsee talon päämakuuhuoneeseen, sinne menemme seuraavaksi.

Talon päämakuuhuone. Oikeanpuolimmaisesta ovesta tulimme, ja vasemmanpuoleisesta pääsemme kylpyhuoneeseen.

Päämakuuhuoneen kylppäri. Tänne pääsee myös kisut asioilleen :D

Kun noustaan ylös olohuoneen nurkasta kurkistaneet portaat, päästään yläkerran tyhjillään olevaan käytävään.

Ja kun käännymme vasemmalle, käytävän päästä pilkistää toinen olohuone. Käytävän varrella myös ovi, jonka taakse kurkistetaan seuraavaksi.

Huone vauvalle, ei sen kummallisempaa.

Yläkerran olohuone on omistettu enemmän lapsille ja lasten puuhille. Tuosta ovesta pääsee kylppäriin, joka on samanlainen kuin alakerrassa eteisen vieressä, en viitsinyt turhaan ottaa siitä kuvaa.

Olohuoneen toisella puolella on paljon ovia. Oviaukko johtaa pienen työhuoneeseen, ja kaksi muuta ovat makuuhuoneiden ovia.

Työhuone.

Taaemman oven takana pieni yhden hengen makuuhuone esimerkiksi teinille tai lapselle. 

Tässä toinen makuuhuoneista. Siinä olikin sitten kaikki talon sisätilat.

Ennenkuin mennään tutkimaan pihoja, lätkäistään pohjapiirrokset tähän. Alakerta on kyllä lempparini. En tiedä mikä siinä on, mutta tuntuu että onnistuin sommittelemaan huoneet niin että sain aikaseiksi fiksun pohjan enkä mitään sekametelisoppaa. Olen tyytyväinen. Alakerta on hyvin maanläheisen sävyinen :D

Alakertaan verrattuna yläkerrasta tuli hieman kirjavampi, mutta pyrin siihen ettei sekään pistä liikaa silmään.
Pihojen kohdalla otin vapauden tehdä ne aivan niin kuin mieleni teki, enkä siis käyttänyt maxisin valmiita piha "huoneita". Tämä siitä syystä että noin pienelle tontille oli hankala saada valmiita pihoja (kokeilin kyllä) ja se, että tarvitsin hieman treenausta maisemoinnissa. 
Etupihalla on pieni, värikäs grillauspiste. Kyllä minä ainakin tuolla grillaisin :)

Pyörä :)

Talon oikealla puolella on portti takapihalle. Talon takaovi on aivan portin vieressä.

Tämä on varmaan lempipaikkani koko talossa. Niin nättiä! Jätin myös pihalle hieman tyhjää tilaa, jonne itse kukin voi lisätä mitä tykkää.

Mahdollisuus pieneen puutarhaan ja uima-allas. Tykkään ihan hitosti tosta kynttilävalaistuksesta. Se olikin aikalailla siinä.

Bonukseksi otin pari yökuvaa takapihasta. Nuo valot näyttävät vaan niin kauniilta yöllä, vaikka itse sanonkin! Kyllä tuolla kesäöitä kelpaisi viettää. 

♥ 

Kun aloin toteuttaa haastetta, halusin rakentaa talon jossa olisi helppo pelata useampi sukupolvi legacya ilman, että taloon tarvitsee tehdä hirveän suuria muutoksia. Onnistuinko?
Toinen juttu olivat nuo pihat. Olen aina ollut hirveän huono maisemoimaan ja tekemään kauniita pihoja, ja nyt halusin yrittää sitäkin täysillä. Itse näen kehityksen tässä, ja olen tosi tyytyväinen! :)

Talo löytyy galleriastani, (ID: wackynoraways) eikä se sisällä cc:tä. Minulla on kaikki lisärit, gamepackit ja stuff packit. Ladatkaa myös omaan käyttöönne mikäli talo miellyttää! Minulle saa myös laittaa viestiä kommentteihin, jos tykkäätte talosta simienne käytössä! 

Kommenttia ja mielipiteitä talosta ja koko haasteesta saa muutenkin laittaa!
Seuraavaan kertaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti