perjantai 22. lokakuuta 2021

Kaaoskoti -haasteHeissan vain kaikille! 

Jotain hieman erilaisempaa tällä kertaa. Tänään esittelen teille haasteen ja sen säännöt. Haaste ei ole täysin oma kehittämäni, vaan on saanut inspiraatiota esimerkiksi rags to riches -haasteesta ja muutamista haastevideoista Youtubessa. 

Sain kasattua itselleni sen verran kivat säännöt, että halusin jakaa tämän teidän muidenkin simeilijöiden kanssa!


Haasteen idea:

Mökkielämää lisärin ja tätä ennen tulleen päivityksen kautta meillä ei enää olekaan pelissä vain tontin piirteitä. Nyt on myös tonttihaasteita. Tästä se idea sitten lähtikin. Mitä simisi elämästä tulee, jos tämän asuintontilla olisi kaikki tonttihaasteet? Kaaos, eittämättä.

Haastetontille on siis valittava kaikki tonttihaasteet. Aivan joka ikinen. Tavoitteenasi on purkaa tonttihaasteita pikkuhiljaa haasteen edetessä, suorittamalla tiettyjä tehtäviä, ja rakentaa simillesi täysin toimiva ja täysin kalustettu koti (tästä tarkemmin tietoa myöhemmin).

Aloitus:

 - Aloittajasim voi olla ulkonäöltään, luonteenpiirteiltään ja mieltymyksiltään millainen tahansa.

- Simin tavoite voi olla mikä tahansa. Simisi joutuu suorittamaan useamman tavoitteen haasteen aikana, joten suositeltavaa olisi valita alkuun jokin suhteellisen helppo. 

- Simisi voi halutessasi edustaa mitä tahansa yliluonnollista lajia,

- Muuta sim tyhjälle tontille. Tontti on vapaasti valittavissa mistä tahansa maailmasta. Tontin oston jälkeen jäävät rahat ovat aloitusvarasi. Jos haluat lisää vaikeutta haasteeseen, voit myös nollata varasi tontin oston jälkeen käyttäen money x -koodia. X tässä tapauksessa edustaa rahasummaa. Rahakoodien käyttö muuten EI ole sallittua.

- Tontin piirteet ovat vapaasti valittavissa.

 Tonttihaasteiden poistaminen:

- Off the Grid ja Simple living -tonttihaasteet on poistettava viimeisenä! Muut tonttihaasteet saat poistaa mieleisessäsi järjestyksessä. Voit halutessani myös arpoa missä järjestyksessä tonttihaasteet poistuvat, lukuunottamatta Off the Grid ja Simple living -haasteita.

- Saat poistaa yhden tonttihaasteen aina, kun välietappi simisi tavoitteesta täyttyy. Tonttihaasteita on yhteensä kaksitoista (jos omistat Mökkielämää lisärin) eli simisi joutuu suorittamaan kolme tavoitetta poistaakseen kaikki tonttihaasteet.  

Varallisuus & rahanteko:

- Simisi saa käydä töissä, mutta hän saa tehdä vain osa-aikaisia töitä tai odd jobeja. Tämä koskee myös simisi mahdollista puolisoa ja lapsia.

- "Tavalliset" urat eivät ole sallittuja, ellei jokin tavoite vaadi niitä täyttyäkseen. Tällaisia tavoitteita ei kuitenkaan suositella. Uralta on myös heti erottava, kun tavoite tai sen välietappi on suoritettu.

- Simisi ei saa perustaa omaa yritystä.

- Maalaaminen, kirjoittaminen, puutarhanhoito, keräily, you name it, ovat kaikki sallittuja rahantekokeinoja. 

- Keräilyesineiden ynnä muiden myyminen omalla tontilla myyntipöydän avulla on sallittua.

Perhe:

- Simisi saa mennä naimisiin ja hankkia lapsia missä tahansa haasteen vaiheessa. Muista kuitenkin, että puolison tai lasten tavoitteiden välietappien saavuttaminen ei poista tonttihaasteita. 

- Jos aloittajasimisi kuolee, ei haaste ole automaattisesti hävitty. Tällaisessa tapauksessa voit jatkaa haastetta simisi lapsella pelaamalla. Lapsen täytyy kuitenkin ikääntyä nuoreksi aikuiseksi, ennenkuin voit poistaa tonttihaasteita. 

Haasteen voittaminen:

- Olet voittanut haasteen, kun kaikki tonttihaasteet on poistettu, ja kun similläsi on täysin kalustettu koti, jossa on:

- Vähintään kolme makuuhuonetta

- Keittiö

- Ruokailuhuone

- Vähintään kaksi kylpyhuonetta

- Työ/harrastushuone

- Olohuone

- Puutarha

Lisää haastetta ja variaatioita:

 Haaste on siitä kiva, että siitä saa muokattua helposti itselleen mieleisen. Tässä muutamia esimerkkejä:

- Jos haluat pelata pidemmän version haasteesta, voi tämän helposti muokata vaikkapa Legacyksi. Tällöin voit esimerkiksi asettaa säännöksi sen, että saat poistaa yhden tonttihaasteen aina kun seuraavan sukupolven perijä ikääntyy nuoreksi aikuiseksi. Haasteesta tulee tällöin toki pari sukupolvea normaali legacya pidempi. 

- Lyhyemmän haasteen saat esimerkiksi niin, että aina simisi saadessa ylennyksen saat poistaa yhden tonttihaasteen. Tässä versiossa voi unohtaa tavallisia uria koskevan säännön.

- Lisää haastavuutta saat myös, jos asetat tonttisi kummittelevaksi asuintontiksi. (vaatii Yliluonnollista kamaa -stuff packin)

- Käytä mielikuvitustasi! Varsinkin jos simisi on yliluonnollinen ;)

Tällaista tällä kertaa. Pahoittelen myös kovasti, kun suomentamiseni ei paikoin oikein onnistunut. Oma pelini on asennettu englanniksi, enkä tiedä miten jotkut termit on suomenkieliseen pelin versioon käännetty

 Mitä piditte haasteesta? Tuliko mieleen kehitysehdotuksia? Heitelkää ideoita kommenttikenttään ihan rohkeasti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti